Foglaltam asztalt a Menzába.

hogy legyen helyünk

Három volt kolléganőmmel megyek ötyézni.

Igazi retro fíling, de nincs benne betűtésztás paracsidomleves leves vagy csak én nem fedeztem fel és egyéb borzalmas menzás kotyvalék. Még sohasem csalódtam benne.

Na itt szoktuk magunkra hülyére enni, miközben be nem áll a szánk, jókat sztorizunk és akkorákat vihogunk, mint amekkorákat annak idején abban a bizonyos impex-ben, az ötödik emeleten, az ötszáznégyes szobában.

ahová páternoszterrel lehetett feljutni, rém izgalmas volt

Igen, a nagyhírű külkereskedelmi vállalat, gépipari és alkatrész import osztályán indult szárnypróbálgatásunk valamelyik év, valamelyik őszi napján bonyolítói munkakörben. Gyönyörű a  neve, nem? 

És tényleg, első nap amit csak lehetett  összebonyolítottunk, miután Anyánk -így hívtuk a kirendelt főnökasszonyunkat- elhagyta az irodát, mert vagy sürgős dolga akadt vagy hívatta az XY elvtárs vagy mert nem tudom már miért és megszólalt a telefon. Valamelyikünk felvette és hiába közölte, hogy Éva nincs a helyén. A vonal túlsó végén Irénke a terv osztályról -ez már milyen, vazze terv osztály- ezt meg se hallva nekiszegezte kérdését miszerint az érdekelné elsősorban, hogy a 6456 kötésszám milyen reláció. Kézről-kézre járt a kagyló, meghallgattuk egyenként, egymás után, külön-külön is, de egyikünk se értette miről van szó. Lázasan keresgéltünk a nagy könyvben és közben fuldokoltunk a röhögéstől, de sehogy se boldogultunk a talány megfejtésével. Nem túl értelmes eszmecserénknek a kagylóból jövő búgó hang vetett véget, ezek szerint a hívó elunta a hiábavaló várakozást és letette. Megmenekültünk egy időre, de egy életre megtanultunk a reláció fogalmát.

Képzeld el, ez csak egy a sok közül. Rengeteg felejthetetlen élményünk volt, nálunk mindig történt valami érdekes. Zajlott az élet rendesen. Életemben nem nevettem annyit, mint velünk. Remek branccsá kovácsolódtunk és azóta mi négyen mindig összejárunk.

Lányok, szombatra fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr351828395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása