Tegnap csak egy hajszálon múlt vagy inkább egy esemesen -hol előkerülő, hol nem barátnőm küldte-, hogy megint majdnem lemaradtam a hagyományos Óbuda napja rendezvény zenei programjának egyik gyöngyszeméről, azaz nagy kedvencem a Quimby koncertjéről.

milyen rajongó vagy, hogy még ezt sem tudod

Már kora este találkoztunk és a hangulatos Fő téren üldögélve a kezdésre várva bemelegítésképpen cseverésztünk egy jót.

Aztán elvegyültünk a már hatalmassá duzzadó tömegben. Szerencsére az időjárás is -lógott az eső lába rendesen ám, de visszahúzta- megkegyelmezett nekünk, mert megúsztunk a nagy zuhárét.

A körülöttem álló közönség érdekes egyveleget alkotott. Volt, aki úgy állt ott, mintha csak véletlenül csöppent volna bele, fogalma se volt, hogy került ide és miért, valamint azt sem tudta, hogy mit lát és mit hall.

Előttem egy hatvanas házaspár, mintha eltévedtek volna az időben és a zenei stílusban. A hölgy mozgása leginkább egy megfáradt népi táncoséra emlékeztetett. Az egyet jobbra, egyet balra lépést kombinálta a kacsatánccal. Szerintem azt hitte Karel Gotton van. Rémes volt.

Mellém egy vérbeli quimbis csaj keveredett, aki militaris kalapkájában leginkább egy dzsungel nyuszira emlékeztetett és végig nagyon jól tolta velem együtt.

Közben átadtam magam és meg a zenének és iszonyatosan jó volt.

 

 

Róluk:

"A Quimby hosszú évek óta újabb és újabb generációkat ejt rabul hiteles, egyszerre okos és szellemes, átgondolt és ösztönös, mély és a jóféle humort sem nélkülöző művészi teljesítményével. Lehet tinglitanglizva táncolni, úgy, hogy nem löttyen ki a sör sem, de lehet a rockosabb számaikra, egy igazán vadat ropni is. Ja és összebújva romantikázós számok is akadnak. Ők a  hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, az egyik megkerülhetetlen koncertzenekar, a legnagyobb hazai fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, és az egyik olyan formáció melynek nagylemezeire, zenéire és – ami legalább ennyire fontos – szövegeire nem lehet nem odafigyelni.

 A Quimby zenekar jellemzője a tartós értékek hordozása, a sokrétűség és a professzionalizmus." /Culture Pub/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr191971065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bistyu · http://www.papirparbaj.hu 2010.05.03. 17:15:55

tényleg nagyon jó koncert volt!
imádom az ilyen "össznépi" bulikat.
ezt most találtam, nagyon jónak ígérkezik.
bandák vs dj-k és mc-k. a nép dönti el, hogy melyik stítus képviselheti magát.

http://www.facebook.com/home.php?#!/Papirparbaj?ref=ts
www.papirparbaj.hu/

Szilvuplé möngyő · http://szilvorium.blog.hu/ 2010.05.04. 11:47:27

@bistyu: A jó csak igen gyenge megközelítése volt a dolognak, nem?
Viszont ez műfaji vetélkedés nem az én világom.
süti beállítások módosítása