2010.06.24. 16:04
vindicatum
Ó...ma éppen zöldborsó főzeléket ebédeltem fasírttal.
szerény étkűeknek remek feltét a tükörtojás is
Nálam még jöhet őkelme alá zöldbab, tök, paradicsomos vagy kelkáposzta,
burgonya, lencse. Első kettőhöz még természetesen tálalható tükörtojás.
Utóbbiakhoz fogyasztható sült vagy rántott hús, szocska=bélszínroló (a fasz
becézett változata), ha nagyon muszáj virsli, de nem ilyen széjjelfőtt izé ám,
esetenként sült kolbász, olyan kis csinos taréjjal a tetején, mely a virslinek is dukál.
A spenót csakis bundás kenyérrel, a sólet csakis főtt tojással (esetleg füstölt
hússal). A sárgaborsó illetve répa főzeléktől a hideg kiráz és a finomért se vagyok
oda, ezért ezeket feltétlenül elutasítom. A karalábé legfeljebb töltött változatban
kerülhet az asztalomra, de a körülötte lévő kis kockák már főzelék gyanúsak.
Akkor lehet, hogy mégis csak szeretem, de nem tudok róla?
Na és hát persze, hogy nem jó egyikre sem a pörkölt. Az csakis kizárólag
galuskával de nem golden vagy tarhonyával ehető. Extrém esetben főtt burgonya.
Végszükség esetén rizs, de ez már nagyon. Inkább vessük el eme feltevést.
Kimaradt valamelyik?
Jaj...a sóska ezt szúrjuk be a tök után!
Vagy az inkább szósz, mint főzelék?
Főzelék. Ez is milyen hülye név.
Egyébként meg ahány ház, annyi feltét
vagy feltétlenül feltét nélkül csak magában,
hidegen vagy melegen és mindenki úgy eszi
vagy nem eszi, ahogy akarja
vagy nem akarja, de olykor muszáj
Váljék egészségünkre!
Igy kell egy kommentből blogot kovácsolni!
Szólj hozzá!
Címkék: kulinárium
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek