Ó...ma éppen zöldborsó főzeléket ebédeltem fasírttal.

szerény étkűeknek remek feltét a tükörtojás is

 

Nálam még jöhet őkelme alá zöldbab, tök, paradicsomos vagy kelkáposzta,

burgonya, lencse. Első kettőhöz még természetesen tálalható tükörtojás.

Utóbbiakhoz fogyasztható sült vagy rántott hús, szocska=bélszínroló (a fasz

becézett változata), ha nagyon muszáj virsli, de nem ilyen széjjelfőtt izé ám,

esetenként sült kolbász, olyan kis csinos taréjjal a tetején, mely a virslinek is dukál.

 

A spenót csakis bundás kenyérrel, a sólet csakis főtt tojással (esetleg füstölt

hússal). A sárgaborsó illetve répa főzeléktől a hideg kiráz és a finomért se vagyok

oda, ezért ezeket feltétlenül elutasítom.  A karalábé legfeljebb töltött változatban

kerülhet az asztalomra, de a körülötte lévő kis kockák már főzelék gyanúsak.

 

Akkor lehet, hogy mégis csak szeretem, de nem tudok róla?

 

Na és hát persze, hogy nem jó egyikre sem a pörkölt. Az csakis kizárólag

galuskával  de nem golden vagy tarhonyával ehető. Extrém esetben főtt burgonya.

Végszükség esetén rizs, de ez már nagyon. Inkább vessük el eme feltevést.

 

Kimaradt valamelyik?

 

Jaj...a sóska ezt szúrjuk be a tök után!

Vagy az inkább szósz, mint főzelék?

Főzelék. Ez is milyen hülye név.

 

Egyébként meg ahány ház, annyi feltét

vagy feltétlenül feltét nélkül csak magában,

hidegen vagy melegen és mindenki úgy eszi

vagy nem eszi, ahogy akarja

vagy nem akarja, de olykor muszáj

 

Váljék egészségünkre!

 

Igy kell egy kommentből blogot kovácsolni!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr552106834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása