Éppen itt az ideje a kovászos uborka eltevésének.

 

A hozzávalókat körültekintően és gondosan kiválogatjuk a zöldséges standon

kihelyezett ládikából. Válogatni csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy

az égen, úgy érdemes. Lehetőleg egyforma hosszúságú és méretű uborkákat

válasszunk. Feltétlenül legyen benne kanyar uborka, mert erre ugyanis roppant

nagy szükség van az esztétikum megőrzése érdekében.

Minekutána sorban az üvegbe helyezgetjük őket, majd lassan közeledünk a

szájához, na itt kellenek ezek. A katonásan álló uborkákra merőlegesen fektetjük rá,

így feltétlenül idomulniuk kell ehhez az ívhez.

Ettől pompásan fest külalakilag az üvegünk.

Természetesen nem szabad kifelejteni az alulra és a tetejére biggyesztett kaprot, a

öt-hat fej négy részbe vágott fokhagymát, melyet közben potyogtatunk bele,

valamint egy jó nagy karéj kenyeret, ami ugyebár a taréj.

Már csak felforralt sós vízzel öntjük nyakon,  lefedjük és kész.

 

Máris mehet melegebb éghajlatra.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr13001402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása