2010.04.30. 10:27
spektrum
A rogyásik tömött húsáru pult előtt - olyan nincs, ami ne lenne- tétova óda ácsorgásomra lesz figyelmes kedvenc hentesem Gyula.
-Kezitcsókolom, mit adhatok?- kérdésre ocsúdom.
-Jó napot kívánok, ha én azt tudnám! - felelem - Esetleg nem tudja merő véletlenségből, hogy mit enne a családom mondjuk vasárnap ebédre?
-Kérem, tessék...itt van ez a gyönyörű karaj, töltse meg kolbásszal, mellé párolt káposzta, tört burgonya dukál! -menti a menthetetlent.
-Nahát ez tényleg remek ötlet! - lelkendezem és közben bólogatok is. Igen, azt hiszem ez mennyei lesz.
-Akkor ki is csontozom, ebből csinál egy jó levest, felszúrom...lángolt kolbászt vegyen bele, de ne gyulait - mondja pont ő -, mert az kemény!
Miközben előkészíti nekem a kiválasztott húst, átlibbenek a felvágottas pulthoz és lángolt kolbászt kérek. Egy kábé olyan húsz centit höö mutattam, mire a csemegés egy fél szál felét lóbálja.
-Nem túl rövid egy kicsit?- esem rodenbe- mert már fogalmam sincs milyen hosszú a karaj ott Gyuszi bánál - mire az eladó kézségesen elrohan méretet venni a húsról a kolbászhoz. Micsoda kiszolgálás, élvezem a törődést.
-Egy egészet vigyen inkább, mert ez nem elég! - érkezik vissza a válasszal.
Megköszönöm a fáradozását, futok a karajomért. Ott is hálálkodom egy sort. Továbbá kérek még vagy három kiló sertéscombot a pörkölthöz. Bográcsolni fogunk.
Legalább tíz fős társaság érkezik hozzánk a szombati évadnyitó kerti partira. Lesz össznépi főzés, közben sportolás (ping-pong, tollas, miegymás), evés-ivás, zene, móka, tánc és kacagás.
Elvégre...
Holnap május elseje, nyitnak a strandok is!
Szólj hozzá!
Címkék: primavera
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek