2010.10.31. 23:03
crustum
Mintha még nem lett volna elegem az egész napos suvickból
valamint a hosszadalmas konyhai teendők egyvelegéből
szusszanásnyi időt sem engedélyeztem magamnak és
nekiálltam egy klasszikus francia édesség elkészítésének is.
Almás clafoutis (ejtsd: klafuti)
eredetileg szilvás vagy cseresznyés
de sem az előbbi, sem az utóbbi nem volt
Hozzávalók:
6 db közepes alma*4 tojás*10 dkg liszt+a sütőtálhoz*10 dkg cukor
2,5 dl tej*5 dkg vaj+a sütőtálhoz*1 vanília rúd kikapart pépje* só
A tojások sárgáját habosra kevertem a vajjal, a cukorral,
hozzáadtam a vaníliát, a lisztet, a tejet meg egy csipet sót,
A tojásfehérjét nem túl kemény habbá vertem és beledolgoztam.
Kivajaztam egy tortaformát vagy egy tűzálló szögletes tálat,
megszórtam liszttel és beleöntöttem a tésztát.
A tetején elrendeztem a meghámozott és felkarikázott almákat
persze hogy előtte kiszedtem a magházat
és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem.
Onnan kivéve megszórtam porcukorral és frissen tálaltam.
Mennyei!
Szólj hozzá!
Címkék: kulinárium
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek